Kerst

Wintergloed in Brugge


Wintergloed

Vanaf eind november tot en met de eerste week van januari vindt in Brugge Wintergloed plaats. De historische binnenstad van Brugge wordt deze periode nog sfeervoller en romantischer dan het normaal al is. Uitbundig versierde kerstbomen en romantisch verlichte straten vormen het unieke kader voor vele uren winkelplezier en veel gezelligheid op de kerstmarkten.  

Gezellige kerstmarkten

In het centrum van Brugge vind je 2 kerstmarkten. De kerstmarkt op de Markt schittert je tegemoet door zijn vele lichtjes. Wat meteen opvalt is de grote, verlichte koepel met in het midden een grote kerstboom. Hieromheen vind je diverse kerstkraampjes met diverse hebbedingen, cadeautjes en lekkernijen. Een bekende lekkernij is de Belgische wafel, maar dan op een stokje. In de winkel van Go.Fre of op de kerstmarkt koop je deze ambachtelijke wafel en kies je vervolgens je favoriete chocolade en favoriete topping en dan is het smullen geblazen! 

Tip: Ga ook zeker een Belgisch pintje drinken op het balkon van Duvelorium Grand Beer Café (in het pand van museum Historium). Hier heb je een mooie uitzicht over de Markt van Brugge. Vooral rond 17.00 uur heel sfeervol met de fonkelende lichtjes op de Markt.

De andere kerstmarkt vind je op het Simon Stevinplein. Hier ligt het accent op ambachtelijke producten.

Winterbar Vorst

Naast het Minnewater vind je de Winterbar Vorst. Onder het genot van een Glühwein of Brugse Zot heb je hier een goed uitzicht op de kunstschaatspiste op het Minnewater.

De schaatsbaan maakt onderdeel uit van de lichtbeleveniswandeling. Bewegende lichten en de lichtguirlandes zorgen voor een sprookjesachtige sfeer.

Wintergloed lichtbeleveniswandeling

De highlight van Wintergloed vind ik zelf de lichtbeleveniswandeling. Het is een wandeling van circa 3,5 kilometer en voert je langs diverse kunstwerken op en rond de historische binnenstad. Ook worden er gedichten en oneliners van licht getoond op de gebouwen. En het is ook handig, want je ziet ook gelijk een aantal plekken van de stad waar je normaal niet zo snel zou komen.

Meer weten over Wintergloed? Check de officiële website van Wintergloed hier.

Ben je van plan Nieuwjaar in Brugge te vieren? Neem dan hier een kijkje!

Er zijn nog geen reacties geplaatst

    Laat hieronder jouw reactie achter