Kerst

Winter Efteling


Langnek met een warme muts

Bij de ingang van de Winter Efteling krijg ik meteen al een gevoel van gezelligheid. De entree is prachtig verlicht en de winterse gezelligheid is ook voelbaar door de rest van het park. Besneeuwde dennenbomen, Langnek en Vogelrok met een warme muts op, de enorme sokken van de Reus. Bij de achtbaan van Max & Moritz zijn de ramen van Bäckerie Krümel bedekt zijn met een laagje sneeuw, waar de ondeugende broertjes Max & Moritz met hun vingers op getekend hebben. Het zit hem in de details!

Een rustig Ruigrijk tijdens de Winter Efteling

Het Ruigrijk is tijdens de Winter Efteling minder “ruig” dan dat je normaal van dit deel van het park gewend bent. Achtbanen zijn namelijk deels gesloten. Tijdens mijn bezoek was dit bijvoorbeeld Joris en de Draak, de Python en wildwaterbaan Piraña. Maar er is nog meer dan genoeg leuks te beleven! De Baron en de Vliegende Hollander waren bijvoorbeeld wel open. Een ander verschil met de Zomer Efteling is dat dat de Winter Efteling geopend is tot 18.00 uur i.p.v. 20.00 uur.  Ik bezocht de Winter Efteling op een doordeweekse dag, waardoor het rustiger was dan normaal. De wachtrijen waren varieerden van 0 minuten tot maximaal 20 minuten. Bij de Vogelrok achtbaan kon ik zelfs blijven zitten voor een tweede ritje, ideaal!

Opwarmen bij de Warme Winterse Weide

Ook een kerstmarkt mag natuurlijk niet ontbreken. Er is 1 centrale plek in het park gecreëerd, de Warme Winterse Weide, waar je lekker langs diverse chalets kunt rondstruinen. In de verschillende chalets worden onder andere winterse Efteling souvenirs verkocht, zoals Efteling kerstballen en kerststallen/-dorpen! Ook kun je je op de Winterse Weide lekker opwarmen bij de Vreugdevuren. Of je draait enkele rondjes op de pittoreske schaatsbaan die speciaal in winterstijl is opgebouwd. Vanaf de schaatsbaan zie je nog net de Pagode boven de boomtoppen uit steken.

Naast de centrale Winterse Weide zijn in de verschillende “rijken” van de Efteling gezellige plekjes gecreëerd waar je je bij de vuurkorven lekker kunt opwarmen. En uiteraard mag een lekker kopje warme chocomel of Glühwein niet ontbreken. En vergeet het broodje worst niet! Met een beetje geluk, kom je al wandelend door het park het koor tegen wat de winterbeleving nog meer versterkt.

Aquanura licht- en watershow

Tegen sluitingstijd op weg naar de de uitgang van het park en kun je nog genieten van de licht- en watershow Aquanura (de vijver naast de Fata Morgana). In deze tijd van het jaar voelt deze show misschien nog wel specialer dan in de zomer.  Met een blij gevoel, maar ook koude voeten, stap ik in de auto terug naar huis. De Efteling blijft, zowel zomer als winter, een betoverend park!

Smaakt dit naar meer?

Dan kun je ook de jaarwisseling op sprookachtige wijze vieren. Duizenden lichtjes, attracties die extra lang open zijn en prachtig vuurwerk in de Efteling. Meer info vind je op de Efteling website. Meer Nieuwjaarsinspiratie vind je hier.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

    Laat hieronder jouw reactie achter