Nieuwjaar

Feliz año Nuevo in Valencia

Aangename temperaturen tijdens Nieuwjaar in Valencia

Andere nieuwjaarsweekendjes sta ik altijd dik ingepakt met een muts en dubbele sokken te wachten tot moment suprême 00.00 uur. Het voordeel van Nieuwjaar in Valencia vieren is dat het hier in december overdag nog rond de 15 graden kan zijn. Aangename temperaturen dus! Overdag heb ik zelfs zonder jas met een kannetje Sangria bij een strandtent gezeten. Genieten! ’s Avonds dalen de temperaturen wel wat meer. Maar het is nog steeds niet heel koud. 

Valencia-6-Nieuwjaar-in-Valencia-Newyearstraveller

Op 30 december is jaarlijks de oudejaarsrun San Silvestre. Tijdens deze run is het traditie om je te verkleden in een kerstoutfit. Om 20.00 uur gaat het startschot en kan de run van circa 5 km beginnen. Enorm grappige creaties zie je hier voorbij komen.

“Lichtshows, groots vuurwerk met bijpassende muziek en dat bij aangename temperaturen. Valencia heeft het allemaal!”

Joyce – New Year’s Traveller

De 12 druiven om middernacht

Op oudejaarsavond is Plaza Ayuntamiento de place te be! Het plein is afgezet met hekken, maar de entree is gratis. Er zijn hier DJ’s, een lichtshow en een spectaculaire vuurwerkshow aangevuld met de bijpassende muziek! Het feestgedruis start om 22.30 uur en is omstreeks 1.45 uur afgelopen. Een belangrijk onderdeel voor de Spanjaarden zijn de 12 druiven. Iedereen heeft om middernacht 12 (geluks)druiven bij zich. Bij iedere klokslag eet je een druif. Dit brengt geluk, voor iedere maand één. Uiteraard wilde ik ook mijn geluk beproeven en kocht ik een zakje druiven die op het plein (Plaza Ayuntamiento) werden verkocht. Of het helemaal geluk gebracht heeft weet ik niet, maar leuk was deze avond absoluut!

Kerst in Valencia

Een witte kerst zul je niet tegenkomen in Valencia, maar er hangt een gezellige sfeer. De Plaza Ayuntamiento is in kerstfeer versierd en er is een ijsbaan te vinden waar je kunt schaatsen. Tip: neem een drankje bij de Ateneo Sky Bar. Vanaf deze rooftopbar heb je een mooi uitzicht over het stadhuisplein Plaza Ayuntamiento.

Belén (kerststal)

Ook andere delen van de stad zijn in kerstsfeer versierd. Je vindt er mooi verlichte winkelstraten en vergeet de verschillende Belén niet! Belén is een kerststal / kribbe. Kijk je ogen uit bij de soms levensgrote beelden van Jozef, Maria en het kindje Jezus.

Kerstmarkten

In Valencia zijn tussen de 5 – 10 kerstmarkten te vinden. Tijdens kerst is de Plaça de la Reina omgetoverd tot een winterwonderland. De heerlijke geur van vers gepofte kastanjes komt je tegemoet, ook vind je er typische Valenciaanse turróns (nougat) en vele souvenirs.

De meest traditionele kerstmarkt vind je in de straten rond de Marcado Central. Hier zijn circa 300 stands te vinden met tal van kerstartikelen.

Als je een bezoek brengt aan de Ciutat de les Arts i les Ciències, wandel dan ook even langs de circa 35 houten stalletjes en foodtrucks.  

Nieuwjaar in Valencia vieren kan ik iedereen aanraden. Het feest op Plaza del Ayuntamiento was te gek! Veel en mooi vuurwerk, duizenden dansende mensen en aangename temperaturen. Feliz año nuevo!

Op zoek naar meer inspiratie over Nieuwjaar in het buitenland vieren? Neem hier een kijkje.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

    Laat hieronder jouw reactie achter