Nieuwjaar

Bonne Année in Parijs

Eifeltoren vs Champs-Élysees

Gigantisch vuurwerk bij de Eiffeltoren? Nee, dat helaas niet. Nieuwjaar in Parijs is anders dan je zou denken, maar wel ontzettend leuk en romantisch! Zelf ben ik destijds bij de Eiffeltoren geweest die deze avond extra lang met allerlei lichtjes prachtig fonkelt. De Eifeltoren sluit op 31 december al om 21.00 uur. Samen toosten op de top van de toren zit er dus niet in. De stemming is heel gezellig met vele andere toeristen en ook Parijzenaren om je heen. Let op, glaswerk is verboden op straat.

“Parijs wordt ook wel de stad van de liefde genoemd. Met kerst krijgt het nog een extra dimensie!”

Joyce – New Year’s Traveller

Nieuwjaar in Parijs bij de Champs-Élysees

De andere place to bé tijdens Nieuwjaar in Parijs is de Champs-Élysees. Mensen verzamelen zich hier om een gaaf klank- en lichtspel te zien bij de Arc de Thiomphe.  De Champs-Élysees is op 31 december in de avond een voetgangerszone. Om 23.30 uur kan het klank- en lichtspektakel beginnen, geprojecteerd op de Arc de Triomphe. Daarna kan het aftellen naar 00.00 uur starten! De volgende dag om 14.00 uur is er nog een parade op de Champs-Elysees!

Mocht je nou liever wegblijven van die drukte om je heen, dan is de Sacré-Coeur een goede optie. Hier heb je een mooi uitzicht over de stad.

Uit eten tijdens Nieuwjaar in Parijs

Spontaan aanschuiven voor een nieuwjaarsdiner is lastig. Veel restaurants hebben een speciaal menu, dus zorg dat je tijdig reserveert.

Gratis openbaar vervoer

Vanaf 31 december 17 uur tot 1 januari 12.00 uur kun je gratis gebruik maken van de metro, bus en tram door Parijs. De metro rijdt de hele oudejaarsnacht tot 2.30 uur met de gewone dienstregeling en daarna de aangepast dienstregeling.

Top 5 kerstsfeer proeven

  1. Miljoenen lichtjes om je heen

Parijs wordt ook wel de stad van de liefde genoemd, maar Parijs krijgt met kerst nog een extra dimensie. Veel grote boulevards en pleinen zijn uitbundig en sfeervol verlicht vanaf november. De diverse (grote) warenhuizen gaan die periode als het ware de strijd aan om de meest bijzondere en mooist verlichte etalages. Wandel door de straten van Parijs en geniet van de mooie en bijzondere lichtjes om je heen.

2. Trocadero kerstmarkt

Ook zijn er vele kerstmarkten door de stad heen te vinden. Aan de voet van de Eifeltoren vind je de gezellige Trocadero kerstmarkt vol ambachten, kerstsnuisterijen, lokale producten, enz. Naast de vele houten stalletjes is hier ook een ijsbaan te vinden. De kerstmarkt start half december t/m begin januari.

3. Grande Arche

Eén van de grootste kerstmarkten van Parijs vind je aan de voet van de Grande Arche. De kerstmarkt telt zo’n ruim 300 kraampjes. Hier kun je tevens de kerstman ontmoeten of genieten van live muziek. Deze markt opent vanaf half november al haar deuren.

4. Reuzenrad Jardin des Tuileries

Ben je niet bang voor hoogtes? Stap dan in het reuzenrad bij Jardin des Tuileries en geniet van het weidse uitzicht. Overdag heel gaaf om te doen, maar ’s avonds nog mooier als alle verlichting aan is. Rondom het reuzenrad vind je een combinatie van een kerstmarkt, schaatsbaan en kermis met ook in de avond mooi verlichte attracties.

5. Noël des Halles

Wil je het in het hart van de stad Parijs blijven? Dan kun je terecht bij de kerstmarkt Noël des Halles in het winkelcentrum Forum des Halles. Hier vind je meer dan 60 stallen, mooie lichtjes, kerstbomen en het huis van de kerstman.

Op zoek naar meer Kerst- en Nieuwjaarsinspiratie? Neem hier een kijkje. Of wil je meer toeristische info over Parijs, kijk dan hier.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

    Laat hieronder jouw reactie achter