Kerst

Kerstmarkten in Boedapest


St Stephen’s Basilica Christmas market

De St Stephen’s Basilica kerstmarkt ligt in het hart van Boedapest en is één van de mooiste kerstmarkten in Boedapest. Het is dan ook niet voor niks dat deze kerstmarkt al meerdere malen is uitgeroepen tot de nummer 1 mooiste kerstmarkt volgens European Best Destinations. Als je de grote adventspoort binnenloopt, word je verwelkomt door een warme, gezellige atmosfeer. In het midden van het plein staat een grote kerstboom vol lichtjes naar de uiteinden van het plein. Rondom de kerstboom heb je de mogelijkheid om te schaatsen op de knusse schaatsbaan vol met lichtjes.

Bewonder ook zeker de 3D lichtshow op de St. Stephanus Basiliek. Dagelijks vanaf half 5 worden er 3D beelden geprojecteerd op de basiliek met bijbehorende klanken. Geniet onder het genot van een glühwein en geroosterde kastanjes van deze magische 3D lichtshow. De markt is open tot en met nieuwjaarsdag, dus je kunt rustig je dag uitkiezen.

Je kunt ook naar het panoramische uitkijkpunt gaan in de basiliek zelf. Hier heb je een uniek uitzicht over de kerstmarkt en de stad.

Vörösmarty Christmas market

De Vörösmarty Christmas market is een paar honderd meter verwijderd van de St Stephen’s Basilica market. Dit is de oudste, bekendste en grootste kerstmarkt van Boedapest. De kerstmarkt is geopend tot en met 29 december. Daarna blijven alleen nog de drink- en eetstalletjes open tot en met 1 januari. Naast de schattige houten kerstkraampjes vind je hier ook buitenpodia waar je kunt genieten van verschillende lokale optredens. De kerstmarkt zit vol feestelijke geluiden en verleidelijke geuren. De geur van traditionele honingkoekjes, glühwein, kaneel en spar komt je al van ver tegemoet! Probeer eens de bekende Chimney Cake met kaneel. Het is een om een stok gewikkeld deeg, wat vervolgens wordt gegrild en gegarneerd met suiker, walnoot en kaneel. Heerlijk!!!

Boedapest is een prachtstad. Het is heerlijk om in deze stad rond te struinen. De stad heeft zoveel mooie gebouwen en pleinen. Als je met de jaarwisseling nog in Boedapest bent, bekijk dan ook zeker mijn nieuwjaarstips!   

Er zijn nog geen reacties geplaatst

    Laat hieronder jouw reactie achter