Kerst

Kerstmarkt in Essen


Slenteren van plein naar plein

De kraampjes van kerstmarkt Essen zijn te vinden op en rondom de pleinen van de binnenstad. Vanuit de Nederlandse grensstreek is Essen goed te bereiken met de trein. Vanaf het centraal station loop je zo de eerste kraampjes tegemoet. Voor de juiste route hoef je alleen maar de vele lichtjes te volgen!

Opvallend vond ik dat het niet zomaar houten kraampjes waren, maar dat ze ook bijzonder waren aangekleed. Een rendier die de bezoekers toespreekt, Pinokkio al fietsend bovenop een houten chalet, maar ook de boog van duizenden lichtjes die een kroon vormt boven de Kennedyplatz!

Al wandelend door de binnenstad kom je verschillende lichtornamenten tegen. Een grote verlichte teddybeer, neushoorn, kangoeroe of hert. Een mooie plaatje vond ik de neushoorn voor het reuzenrad op de Burgplatz.

Internationale kerstmarkt Essen

De kerstmarkt van Essen noemt zich een Internationaler Weihnachtsmarkt. Zoals de naam al doet vermoeden, vind je hier artikelen en gerechten uit alle windstreken. Bijzonder vond ik de stand met de traditionele geklede Peruaanse dames die de Peruaanse aardappel voor je bereiden. En dat vonden velen met mij. Al vroeg in de middag stond een lange rij voor deze stand. Je kon ofwel kiezen voor een aardappel met gehakt of een versie met ham, suikermais en kaas voor je. Smullen geblazen!

Tijdreis naar de Middeleeuwen

Ook kun je op deze kerstmarkt terug in de tijd. Op één van de pleinen is een traditionele middeleeuwse markt ingericht. Van bont tot zwaarden en kriekenbier tot vintage sieraden, je vindt het er allemaal. Kooplieden bieden in klederdracht, zoals harnassen, hun producten aan. Erg gezellig was ook de knusse Taverne waar overdag sprookjes voorgedragen worden en je ’s avonds kunt genieten van live muziek. Ik genoot zelf van de huisgemaakte appelpunch bij de open haard. Even de beentjes strekken na een dag slenteren.

Wil je je ook onderdompelen in kerstsfeer van Essen, dan kun je kerststad bezoeken tot en met 23 december. Ben je geïnteresseerd in de nummer 1 van de mooiste kerstmarkten volgens de European Best Destinations, dan moet je in Boedapest zijn. Check de Boedapest blog hier.

Er zijn nog geen reacties geplaatst

    Laat hieronder jouw reactie achter